Gunner Jermiin Nielsen: Min slægt.
man‎Laurids Lautrup Christian Nielsen‏‎ [I2278]‎
Født ‎12 Apr 1887 Tvilevej 20, Terpling, Åstrup Sogn, Ribe Amt, døde ‎24 Jan 1970‎, 82 år, begravet ‎Mt. Hope Cemetery, Edgeley, N. Dak.
Fødehjemmet er der stadig (2005) i Terpling, nemlig Tvilevej 20 i Glejbjerg.

Han og konen er således ikke født langt fra hinanden, noget der i følge Hans Jessen, Billund spillede en rolle for deres ægteskab:

Præcis hvornår det var Laurids "bortførte" Magdalene, og tog hende med til USA, ved jeg ikke, men det var engang i 1912. De blev gift den 27 sep. 1912 i Minnesota, hvor Laurids havde sin første farm. De flyttede snart til North Dakota, ca. 10 miles fra byen Edgeley. Laurids købte en farm af et par unge mennesker, der var nødt til at sælge stedet, fordi de ikke kunne klare terminen. Han fik den vist meget billigt. Stedet hvor farmen lå, hed Willowbank Township. Farmen bestod af et blokhus og en forfalden lade. På et tidspunkt byggede han en hel ny farm, lidt syd for den gamle farm. Blokhuset blev flyttet ned til den nye farm, og den har de nok boet i en del år, indtil de fik bygget nyt stuehus. Det gamle blokhus lå der endnu, da jeg var i North Dakota i 1999, men det var farligt at færdes i og jeg har nylig fået at vide, at det er blevet brændt af (2000).
Hvor meget land der hørte til farmen, ved jeg ikke, men det er i hvert fald flere tusinde acres. Meget af jorden er meget kuperet og egnede sig bedst til kvægbrug. Det var også ved kvægbrug, at Laurids tjente sine penge
Når der om efteråret skulle sælges kvæg, lejede Laurids et helt godstog, der holdt ved Bismarck station på en bane, som nu er nedlagt.
Hans datter, Anna, som bor i Jamestown, Har fortalt, at hele familien var med til at drive kvæget til stationen. Laurids tog selv med til Chicago og solgte dyrene. Han havde ingen fidus til kommissærer og opkøbere. Anna fortalte, at "når kvæget var indladet, gav han mor revolveren og så måtte vi gå den lange vej hjem, Vi frøs og var sultne, men hjem kom vi da."
At Laurids også drev jordbrug, viser en billede fra tyverne, hvor der tærskes korn med en transportabel tærskemaskine. På et andet foto fra ca. 1922 ses Magdalene ved en bil, som påstås at være en Cadillac. Det er i hvert fald ikke en HGF!
Laurids gjorde meget ud af få familien amerikaniseret. Han ændrede sit navn til Laurence L. Nelson, og forlangte at børnene skulle tale engelsk. Magdalene havde svært ved at lære engelsk, fortæller Anna, men der var ingen kære mor.
Magdalene og Laurids fik fem børn. De første, et par tvillingpiger, Leona Abelone og Anna Mary, blev født den 4. April 1914. Anna lever endnu, men Leona døde ved en bilulykke i december 1998.
Den næste, Emil Tolstrup Nelson, blev født den 16 jan. 1915. Han har også været farmer, og ejer stadig en del land i nærheden af Edgeley. Han har været senator North Dakota.
Den fjerde hed Clarence Peter Nelson, født den 18 nov. 1916, død den 21 marts 1985.
Det er, bl.a. nogle af hans børn, jeg har besøgt. En datter, Gail, bor med sin familie i Mandan. En anden datter, Carleen, er farmerkone i Edgeley.
Den yngste af Magdalene og Laurids' børn hed Louis Christian Nelson. Han blev født den 15 okt. 1917. Han er gift med Dorothy Ida. De har ejet familiefarmen, som nu indehaves af sønnen Loren Louis Clark Nelson. Louis og Dorothy bor nu i et dejligt stort, nyt hus i udkanten af Edgeley .
Magdalene og Laurids har efterladt en talrig efterslægt. De fleste af dem bor i N. Dakota, men en del af dem er spredt over store dele af USA.
Jeg kunne selvfølgelig fortælle meget mere om denne del af slægten. Jeg har navnene på dem alle, også den sidsttilkomne, der er født i 1999.
På deres ældre dage købte Laurids og Magdalene et hus i Arizona, hvor de tilbragte vintrene. Leona og hendes mand, Melvin, ejede også et hus i Arizona. Det var på vej hertil, at de kørte galt i glat føre, og Leona mistede livet. Det skete den 22 dec. 1996.

Billund juli 2000
Hans Jessen

Married/ Related med:

womanMagdalene Jessen‏‎ [I2273], datter af Peder Jessen og Johanne Marie Jørgensen‏.
Født ‎12 Okt 1891 Tvilevej 26, Terpling, Åstrup sogn, Ribe Amt, døde ‎18 Feb 1965 Mt. Hope Cemetery, Edgeley, N. Dak.‎, 73 år

Børn:

1.
womanLeone‏‎ [I3626] PRIVAT FILTER

2.
womanAnna‏‎ [I3627] PRIVAT FILTER

3.
man‎Emil‏‎ [I3634]‎ PRIVAT FILTER

4.
man‎Clarence‏‎ [I3635]‎ PRIVAT FILTER

5.
man‎Louis‏‎ [I3636]‎ PRIVAT FILTER


www.slaegt.jermiinnielsen.dk

(c) Gunner Jermiin Nielsen 2020