Gunner Jermiin Nielsen: Min slægt.
woman Anche Johansdatter Geltzer‏‎ #549‎, datter af Johannes Gottfried Geltzer og Marina Hansdatter‏.
Født ‎1702 Sæd, Ubjerg Sogn, Tønder Amt, døde ‎ Mjolden, Mjolden Sogn, Tønder Amt
Anckes datterdatter, som hed Ancke Hansdatter, gift Møller, levede i Ballum 1761-1859. Hun skal ifølge en jydsk slægtsbog have fortalt historien om "Sorgagre". - Den yngste datter, Gyde Marie Hansdatter (1742-76) blev mor til den legendarisk rige marskbonde Hans Ocksen i Forballum, hvis svigersøn Knud Lausten Knudsen senere købte Visby Hedegård og Trøjborg. (Finn Grandt-Nielsen i Personalhistorisk Tidsskrift 1995:1).

Kilde: Johannes Lind

Gift med:

man Peter Andersen‏‎ #548‎, søn af Anders Hansen og Margrethe Andersdatter‏. PRIVAT FILTER
, 1st ægteskab med: Maren Nielsdatter, ‎2nd ægteskab med: Anche Johansdatter Geltzer

Barn:

1.
man Andreas Petersen Geltzer‏‎ #223
Født ‎12-09-1724 Nybjerg, Mjolden Sogn, Tønder Amt, døde ‎20-09-1799 Hejls, Hejls Sogn, Vejle Amt‎, 74 eller 75 år, begravet ‎31-08-1799 Hejls, Hejls Sogn, Vejle Amt. Erhverv: Gårdmand, broksnider og kirkeværge i Hejls
Foruden børnene, der er nævnt i efterslægtstavlen, fik ægteparret et dødfødt drengebarn 1764.

Da det første barn blev døbt, boede Andreas Pedersen iflg. Skærbæk kirkebog i Hjemsted.

Ved de senere dåb tituleres faderen almindeligvis som gårdmand og broksnider eller operatør.

Bjerningrød (Bjerningroj), der er så hyppigt nævnt i fadderlisterne, har bestået af en lille hovedgård i Bjerning sogn med nogle få gårde under sig. - Her boede en søster til Karen Jørgens­datter, først gift med Jørgen Hansen og dernæst med Andre­as Rose. De Jørgensen'er fra Bjerningrød, der optræder i fadderlisterne, er sikkert hendes sønner.

Vejstrup Røj er Vejstruprød i Vejstrup sogn. Det er sognet med Skamlings­ban­ken. Her boede Trouels Sørensen, der var gift med en anden søster af Karen Jørgens­datter. Hun var enke i 1771.

På Vargårde er der også familie: Børnenes mormors første mand var Jesper Bertelsen på Vargår­de, og med ham fik hun sønnen Johan Jesper­sen Schultz, der altså er halv­broder til Karen Jør­gens­dat­ter.

Ved vielsen nævnes, at Andreas Petersen er kommet fra Skærbæk. Dertil flytter de nok hen efter brylluppet, som det ses af deres første barns dåb.

En af parrets efterkommere blev professor Otto Scheel i Kiel. (Finn Brandt-Nielsen i Personalhistorisk Tids­skrift 1995:1).

Gunner Jermiin Nielsen: Min slægt.
2nd ægteskab/ forhold
woman Anche Johansdatter Geltzer‏‎ #549‎, datter af Johannes Gottfried Geltzer og Marina Hansdatter‏.

Married/ Related med:

man Hans Madsen‏‎ #4084‎ PRIVAT FILTER

www.slaegt.jermiinnielsen.dk

(c) Gunner Jermiin Nielsen 2020